English en
Simon Andersson. Foto: Corinne Eldh

Simon Andersson – ny pressansvarig på Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare har rekryterat Simon Andersson till tjänsten som pressansvarig.

Simon Andersson har en bred bakgrund inom kommunikationsområdet och har bland annat arbetat för fackförbundet Kommunal och i Regeringskansliet. Senast kommer han från Region Stockholm där han har arbetat som kommunikationschef hos Socialdemokraterna. Nu kliver Simon Andersson in som pressansvarig på Stockholms Handelskammare.

– I min nya roll kommer jag att arbeta nära den näringspolitiska avdelningen och ansvara för pressfrågorna. Det känns spännande och uppfriskande att nu få gå all in och arbeta med att bedriva faktabaserad opinionsbildning som medverkar till att utveckla huvudstadsregionen i positiv riktning, säger Simon Andersson.

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som verkar på uppdrag av sina medlemsföretag. Handelskammarens huvudsakliga mål är att förbättra attraktiviteten i huvudstadsregionen och främja intressen inom en mängd olika områden. Genom sin verksamhet strävar organisationen efter att påverka frågor som rör infrastruktur, bostadsutveckling, trygghet, entreprenörskap, kreativitet och innovation.

– Att få möjligheten att kliva in och arbeta med kommunikation i en professionell miljö i en organisation som spelar en enormt viktig roll för företag och människor genom hela huvudstadsregionen, känns verkligen superroligt, säger Simon Andersson.

Vad är det bästa med att bo i Stockholm?

– Mångfalden och närheten mellan människor. Sedan älskar jag Stockholms skärgård.

Uppdaterat augusti 27 2023 Publicerat augusti 16 2023