English en
Stockholms Handelskammares valberedning föreslår att Staffan Salén, vd för Salénia AB, väljs till ny ordförande.
Stockholms Handelskammares valberedning föreslår att Staffan Salén, vd för Salénia AB, väljs till ny ordförande. Foto: Pressbild

Staffan Salén nomineras till ny ordförande för Stockholms Handelskammare

Den 23 maj 2023 är det årsmöte för Stockholms Handelskammare. Valberedningen föreslår att Staffan Salén, vd för Salénia AB, väljs till ny ordförande och att Johan Andersson, vd för Mellby Gård, tar plats som ny vice ordförande, samt att Louise Lindh, styrelseledamot i L E Lundbergföretagen och vd för Fastighets AB LE Lundberg, väljs in som ny styrelseledamot.

Stockholms Handelskammares nuvarande ordförande, Urban Edenström, har ingått i styrelsen under samtliga de nio år som organisationens stadgar tillåter. När handelskammarens valberedning nu lämnar in sina nomineringar inför årsmötet den 23 maj 2023 ingår bland annat förslag om en ny ordförande.

Valberedningen föreslår följande personer och företag till nya ledamöter av styrelsen:

– Stockholms Handelskammare arbetar för att främja och utveckla huvudstadsregionen till en innovativ, smart, attraktiv och hållbar region där företag kan växa, där nya företag vill etablera sig och där människor vill bo och arbeta. Jag är övertygad om att de personer som föreslås som nya ledamöter av Stockholms Handelskammares styrelse och fullmäktige kommer kunna bidra till att förverkliga vår vision att skapa Europas främsta huvudstadsregion, säger Birgitta Stymne Göransson, ordförande för Stockholms Handelskammares valberedning.

– Urban Edenström lämnar handelskammaren efter nio år som framgångsrik ledamot, varav de senaste sex åren som dess ordförande. Vi tackar Urban Edenström för hans tid som innovativ och högt uppskattad ordförande, säger Birgitta Stymne Göransson.

”Hedrande att nomineras som ordförande”

Staffan Salén, som föreslås som ny ordförande av Stockholms Handelskammares styrelse, är styrelseledamot och vd för Salénia AB, samt bland annat ordförande för Sagax, eWork Scandinavia och Green Landscaping. Han har ett långt engagemang i Stockholms Handelskammare och har bland annat varit ledamot av fullmäktige sedan 2007.

– I en turbulent omvärld med många stora utmaningar känns det särskilt viktigt och motiverande att engagera sig för att främja en positiv samhällsutveckling. Att få möjlighet att ta över ordförandeklubban i Handelskammaren är både hedrande och inspirerande. I över 120 år har Stockholms Handelskammare stått för förnyelse och spelat en unik roll som oberoende partner, en kraftfull påverkanskraft och en dynamisk plattform för lärande i näringslivet. Jag tror att vår roll är viktigare nu än på mycket länge. Det är genom ett konstruktivt förhållningssätt och nyskapande lösningar som vi når målet om att Stockholm ska bli Europas bästa huvudstadsregion till 2035, säger Staffan Salén.

Louise Lindh

”Det är hedrande att föreslås till styrelseledamot i Stockholms Handelskammare.”

Louise Lindh

Styrelseledamot i L E Lundbergföretagen och vd för Fastighets AB LE Lundberg

Louise Lindh, styrelseledamot i Lundbergföretagen och vd för Fastighets AB LE Lundberg, föreslås som ny styrelseledamot av Stockholms Handelskammares styrelse.

– Det är hedrande att föreslås till styrelseledamot i Stockholms Handelskammare. Sedan 1902 har handelskammaren drivit på utvecklingen i näringslivet och förbättrat förutsättningarna för både företagen och samhället att utvecklas. Samtidigt finns det fortsatt mycket att göra för att vi ska nå målet att bli Europas bästa huvudstadsregion och jag ser fram emot att vara en del av det arbetet, säger Louise Lindh.

Styrelsen väljs den 23 maj 2023

Beslut om valberedningens nomineringar tas vid Stockholms Handelskammares årsmöte i Eric Ericssonhallen tisdagen den 23 maj 2023.

I anslutning till årsmötet bjuder Stockholms Handelskammare in till ett möte med medlemmar och partners om Sveriges, stadens och näringslivets möjligheter.

Keynote speakers under dagen är:

Uppdaterat oktober 18 2023 Publicerat maj 11 2023