English en
Stockholm Handelskammares satsning under EU-ordförandeskapet

Stockholm Handelskammares satsning under EU-ordförandeskapet

Mot Europas bästa huvudstadsregion.

Under Sveriges ordförandeskap i EU genomför Stockholms Handelskammare en rad olika kunskapsföreläsningar och evenemang.

Vad innebär EU- ordförandeskapet för Stockholm och Sverige?

Våren 2023 är Sverige ordförande i Europeiska unionens råd, också kallat “ministerrådet”. Sveriges ordförandeskap sträcker sig från den 1 januari 2023 till den 30 juni och innebär att Sverige under den här perioden planerar och leder arbetet i ministerrådet och agerar företrädare mot de andra EU-institutionerna. 

Stockholm står som värd för ett hundratal möten och konferenser under våren, vilket skapar goda chanser att flytta fram positionerna i flera avgörande frågor för näringslivet. Dessutom ger det oss i Sverige en unik möjlighet att lyfta fram vår fantastiska huvudstad.

Stockholms Handelskammares

Stockholms Handelskammare under ordförandeskapet

Handelskammaren har en tydlig vision: att Stockholm ska bli Europas bästa huvudstadsregion. Det är inget lätt mål – i Europa finns många huvudstäder som ligger i framkant inom innovation, företagsklimat, tillväxt och jobbmöjligheter. Men vi på Stockholms Handelskammare är ändå övertygade om att målet är fullt möjligt att uppnå. Och det är det målet vi arbetar mot varje dag. 

Under ordförandeskapet kommer Stockholms Handelskammare peka på hur avgörande partnerskap och samarbete leder till kunskap och nya idéer. Som i sin tur tar oss ett steg närmre vår vision.

Tidigare event om EU