English en
cykelstad

Livsviktig för Stockholm – så skapar life science liv i hela huvudstaden

11 oktober 2021
12.00–13.00

I Stockholm-Uppsala finns en bransch som sysslar med att rädda liv, skapar massor med jobb, knyter samman forskning och företag och har hela världen som marknad. Ändå är den alltför okänd.

Stockholms Handelskammare bjuder in till seminarium, måndagen den 11 oktober 2021, kl 12.00-13.00. Vid seminariet presenteras rapporten Livsviktig för huvudstaden – life science-branschens unika betydelse för Stockholm-Uppsala.

Mer än 1 500 life science-företag har sin hemvist i Stockholm-Uppsala. Här finns företag som utvecklar banbrytande produkter och tjänster som räddar liv och bidrar till bättre hälsa. Det är företag som växer så det knakar och söker kvalificerade medarbetare. Det är företag som bygger på forskning i absolut världsklass. Och det är företag som ger liv och puls till staden som jobbskapare, genom samarbeten och genom konferenser och möten.

Så varför är inte detta allmänt känt? Vad behöver branschen lära sig för att bli ännu mer attraktiv? I rapporten presenterar Stockholms Handelskammare nya beräkningar som visar branschens betydelse för hela huvudstadens utveckling. Dessutom ger vi förslag på vad som krävs för att denna livsviktiga basnäring ska fortsätta utvecklas?

Medverkande:
Jenni Nordborg, regeringens nationella life science-samordnare
Maria Arroyo, samhällspolitisk chef, Janssen
Marcus Stjernström, Country Manager Sweden, Pfizer
Francesco Mazzotta, vd, Pilloxa
Per Nilsson, chef projektutveckling, Klövern
Maria Tullberg, vd, Stockholm Waterfront Congress Centre
Håkan Tribell, näringspolitisk expert vid Stockholms Handelskammare

Seminariet modereras av Daniella Waldfogel vid Stockholms Handelskammare.

Registrering och lättare lunch serveras från 11:30 för dem som deltar på plats. Var vänlig fyll i om du önskar att delta fysiskt eller digitalt när du anmäler dig. 

Seminariet sänds även på Stockholms Handelskammares hemsida, Facebook och Youtube. Det är viktigt att du stannar hemma om du har minsta symtom på covid-19, även om du är vaccinerad. Det är också viktigt att avstånd hålls till andra människor. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.