English en
David Stenergard börjar som näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare med ansvar för infrastrukturfrågorna
David Stenergard börjar som näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare med ansvar för infrastrukturfrågorna. Foto: Åke E:son Lindman/Pressfoto

David Stenergard – ny näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare 

Stockholms Handelskammare rekryterar David Stenergard till tjänsten som näringspolitisk expert med fokusområdet infrastruktur och elektrifiering. – Det ska bli väldigt spännande att lära känna våra medlemsföretag och se hur vi tillsammans kan utveckla huvudstadsregionens infrastruktur så att den möter upp mot de behov som finns, blir ännu mer tillförlitlig och samtidigt möjliggör ett hållbart resande, säger David Stenergard. 

David Stenergard kommer senast från Region Skåne där han arbetat som stabschef för den politiska ledningen och har lång erfarenhet inom näringslivet. Nu växlar han spår och kliver in som näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.  

– I den nya rollen kommer jag främst att arbeta frågor inom infrastruktur. Det är ett väldigt brett område som inrymmer allt från flyg, sjöfart, tåg och bil till mikromobilitet. Utöver det kommer jag att vara engagerad i en rad andra frågeområden som handelskammaren driver och som bidrar till att skapa ett bättre klimat för de som verkar i och bor i staden, säger David Stenergard.  

Stockholms Handelskammare är en oberoende näringslivsorganisation som drivs på uppdrag av sina medlemsföretag. Organisationen arbetar för att öka huvudstadsregionens attraktivitet och driver frågor inom bland annat infrastruktur, bostäder, trygghet, entreprenörskap, kreativitet och innovation.   

David Stenergard ser fram emot att träffa medlemsföretagen och driva deras prioriterade frågor vidare.  

– Stockholms Handelskammare är den självklara mötesplatsen för många inom näringslivet, politiken och akademin. Det ska bli väldigt spännande väldigt roligt att lära känna våra medlemsföretag och se hur vi tillsammans kan utveckla huvudstadsregionens infrastruktur så att den möter upp mot de behov som finns, blir ännu mer tillförlitlig och samtidigt möjliggör ett hållbart resande, säger David Stenergard.  

Du är nyinflyttad stockholmare, vilka möjligheter ser du för staden?  

– Stockholm är en fantastisk stad. Jag har arbetat i Stockholm tidigare, men då som boende i Uppsala, så jag känner staden ganska väl – även om en hel del har hänt sedan dess. Stockholm har också en otrolig potential att fortsätta sin resa mot att bli en sann urban metropol. Men utvecklingen framåt avgörs väldigt mycket av de frågor som Stockholm Handelskammare driver – infrastruktur och mobilitet, stadsutveckling, kompetensförsörjning och trygghet, för att bara nämna några. Få städer har den potential som Stockholm har, säger David Stenergard.  

David Stenergard tillträder sin nya tjänst på Stockholms Handelskammare den 1 mars.   

Uppdaterat september 1 2023 Publicerat mars 1 2023