English en
Caroline Falconer och Natalia Petrik
Caroline Falconer och Natalia Petrik är nya biträdande generalsekreterare på Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (SCC). Foto: Tove Hanell

De är Skiljedomsinstitutets nya biträdande generalsekreterare

Nu förstärks Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (SCC) med två nya biträdande generalsekreterare. Natalia Petrik och Caroline Falconer ser båda fram emot att bidra till tvistelösning i toppklass för det internationella näringslivet.

Skiljedomsinstitutet satsar ytterligare på affärsutveckling och att kvalitetssäkra målhanteringen genom att utse två biträdande generalsekreterare. I den nya satsningen är Caroline Falconer operativt ansvarig och Natalia Petrik ansvarar för affärsutveckling.  

– Det här är rekryteringar som ligger helt i linje med vår ambition att utveckla tjänster i nära partnerskap med advokater, skiljedomare och näringslivet, säger generalsekreterare Kristin Campbell-Wilson.

Vill utveckla Skiljedomsinstitutet

Caroline Falconer har över tio års erfarenhet som process- och tvistlösningsexpert på ledande advokatbyråer och kommer närmast från sju år som Senior Legal Counsel på Vattenfall. Hon är också styrelseordförande för Sveriges Bolagsjurister. 

– Jag vet av egen erfarenhet att de flesta företag gör sitt yttersta för att undvika tvister. Men i vissa situationer är tvisten oundviklig. Det är då viktigt att det finns lämpliga metoder för att på bästa sätt lösa tvisten. Alla tvister bör inte hamna i ett skiljeförfarande, utan andra lämpliga metoder finns och erbjuds av Skiljedomsinstitutet, till exempel den spännande nyheten SCC Express, som jag personligen har stora förväntningar på, säger Caroline Falconer och fortsätter: 

– Jag är stolt över att få bidra till världens mest moderna skiljedomsinstitut och att få vara med och utveckla den redan imponerande verktygslåda som institutet erbjuder.

Brett internationellt nätverk

Natalia Petrik har lång erfarenhet från den internationella skiljedomsvärlden och har varit djupt involverad i utvecklingen av Skiljedomsinstitutet där hon arbetat som jurist sedan 2005. Hon har ett mycket omfattande internationellt nätverk bland skiljedomare och tvistlösningsexperter. 

– Vi befinner oss i en tid då fredlig tvistlösning behövs mer än någonsin. De tjänster som vi erbjuder har alltid förknippats med neutralitet, opartiskhet och oberoende. Vi kommer att fortsätta att jobba för att göra våra tjänster tillgängliga globalt och för en bredare målgrupp, säger Natalia Petrik. 

LÄS ÄVEN: Caroline Falconer and Natalia Petrik new deputy secretary generals at the SCC

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat maj 31 2022