English en
Andreas Hatzigeorgiou med Zeina Mourtada och Haval van Drumpt
Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, tillsammans med två av föreläsarna på Open Chamber – Zeina Mourtada och Haval van Drumpt. Foto: Nadja Zaeri Cederquist

Nätverkande i fokus på öppet hus

Stockholms Handelskammare öppnade under fredagen upp Stockholms kraftfullaste mötesplats för näringslivet och bjöd in till öppet hus. Många företagare och näringslivsprofiler tog chansen att komma och bredda sitt nätverk och inspireras av både talare och andra besökare.

Fokus för det öppna huset låg på nätverkande och inspiration. Något som många längtat efter under pandemins nedstängningar. 

LÄS ÄVEN: Stockholms Handelskammare startar näringslivets mest inflytelserika nätverk

Under eftermiddagen på fredagen den 22 april fick besökarna möjlighet att lyssna till gästföreläsningar av Zeina Mourtada, matprofil och entreprenör, Haval van Drumpt, vd på TRE Sverige och friidrottsikonen Carolina Klüft. Mellan föreläsningar gavs det ordentligt med tid för att nätverka och mingla – både med Stockholms Handelskammares representanter och med andra företagare och opinionsbildare. 

– Den här dagen är fantastisk! Det är det här som Stockholms Handelskammaren är till för – en mötesplats för att sprida kunskap, skapa kontakter och bygga nätverk samt en plattform för lärande. 
Under pandemin har vi anpassat vår verksamhet och gjort det väldigt bra tillsammans med våra medlemmar, men det är genom att träffas på riktigt som kraften i mötesplatsen kommer till och blir verklighet, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, och fortsätter: 

– Jag hoppas att de som är här i dag kommer att ta med sig att det är en nystart. Det är en nystart för Stockholms Handelskammare, för Stockholm och för hela huvudstadsregionen. Jag ser jättemycket fram emot att lära känna alla nya medlemmar och partners men också att få möjlighet att återknyta kontakten med tidigare medlemmar. 

LÄS MER: Kommande event på Stockholms Handelskammare

Profilerna: Därför är nätverkande viktigt för oss

Röster från besökare på Open chamber

Julia Setterberg, kommunikationschef på Vårdföretagarna

Julia Setterberg, kommunikationschef på Vårdföretagarna

– Genom mötesplatsen träffar jag nya människor, utbyter idéer och får ny inspiration. Något jag har stor nytta av i mitt arbete.

Ivan Daza, försäljningschef på Social Media Lab

Ivan Daza, försäljningschef på Social Media Lab

– Jag har kommit hit i dag för att det är spännande att höra vad som sägs och för att det är kul att träffa andra människor som också är nyfikna. Jag tycker att digitala möten är tråkigt, det blir opersonligt och onyanserat. Att träffa människor, som i dag, är så mycket mer givande.

Fredrik Ellsäter, vd på Elbilio

Fredrik Ellsäter, vd på Elbilio

– Det är jätteskönt att kunna träffas igen, det är den fysiska smältdegeln och samvaron med alla andra här som är nyckeln. Att nätverka är det som leder vidare till möjligheter att samarbeta eller påverka. Ibland via Stockholms Handelskammare men många gånger via personer man träffar i sådana här sammanhang, både spontant och via riktade samtal.

Petter Lindfors VD & Founding Partner, Downtown Advisors

Petter Lindfors VD & Founding Partner, Downtown Advisors

– För mig och mitt public affairs-bolag är nätverkande jätteviktigt. Vi behöver alltid hålla vårt nätverk up to date med personer från näringsliv, politik och från akademin.

Lena Kajland Wilen, Zenicor AB, Styrelseledamot

Lena Kajland Wilen, Styrelseledamot, Zenicor AB

– Nätverkande inom affärslivet är jätteviktigt överhuvudtaget. Genom nätverkande knyter du nya kontakter till allt från leverantörer, till opinionsbildare till ny kompetens på företaget.

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat april 25 2022