English en
Nadja Zaeri Cederquists gjorde LIA-praktik på Stockholms Handelskammare
Nadja Zaeri Cederquist har en examen i digital marknadsföring från Stockholms Internationella Handelsskola. Utbildningens åtta sista månader tillbringade hon på Stockholms Handelskammare där hon gjorde sin LIA, lärande i arbetet. Foto: Tove Hanell

Praktik på Stockholms Handelskammare gav nya insikter

De sista månaderna under Nadja Zaeri Cederquists utbildning till digital marknadsförare gjorde hon sin LIA-praktik på Stockholms Handelskammares marknadsavdelning. Förutom att publicera i sociala medier har hon fotograferat några av Sveriges ledande näringslivsföreträdare. – Ofta gäller det att vara snabb och bara försöka lösa saker, säger hon.

Våren 2022 tog Nadja Zaeri Cederquist examen från Stockholms Internationella Handelsskola där hon studerat digital marknadsföring. Utbildningens åtta sista månader tillbringade hon på Stockholms Handelskammare där hon gjorde sin LIA, lärande i arbetet.

– I skolan har det mesta varit teoretiskt med några enstaka case, men på Stockholms Handelskammare har jag fått lära mig hur man faktiskt arbetar tillsammans med ett helt team, säger Nadja Zaeri Cederquist.

Vill du också göra praktik på Stockholms Handelskammare? Läs mer och skicka in din ansökan här
 

Varierande dagar under praktiken

Under utbildningen har hon lärt sig bland annat projektledning, digital kommunikation, digital strategi, analys och att sätta och följa en budget. De teoretiska kunskaperna har Nadja Zaeri Cederquist fått omsätta i praktiken under sin tid på Stockholms Handelskammares marknadsavdelning där hon planerat poster i de sociala kanalerna, skrivit copy, publicerat och fotograferat olika typer av event.

– Det jag framför allt har lärt mig är hur anpassningsbar man måste vara eftersom det hela tiden händer nya grejer och att ofta gäller det att vara snabb och bara försöka lösa saker, säger hon.

Analysera inlägg i sociala medier

Att välja en sak som varit roligast är svårt men Nadja Zaeri Cederquist lyfter fram att få vara med och planera vilket material som ska publiceras i sociala kanaler samt att analysera hur publiceringarna har mottagits. 

– Men jag gillar också att ta bilder, det har varit en hobby i flera år. Jag kommer aldrig att glömma Stockholms Handelskammares 120-årsevent. Det var kul att få vara med om ett historiskt jubileum där jag fick möjlighet att träffa människor jag kanske annars inte hade träffat. Och bilderna jag tog blev bra!

Förklarat vad Stockholms Handelskammare gör

En sak som varit utmanande för Nadja Zaeri Cederquist under LIA-praktiken har varit att få vänner och bekanta att förstå vad Stockholms Handelskammare gör.

– Även om jag förklarar så är det många som inte förstår eftersom Stockholms Handelskammare gör så mycket, allt ifrån att utfärda ATA-carneter till att lösa tvister på Skiljedomsinstitutet och så klart allt näringspolitiskt arbete, säger hon.

Under tiden på Stockholms Handelskammare har hon också hunnit med några kortare dansresor.

– Jag har dansat sedan jag var väldigt liten och det är det jag gör mest vid sidan av studier och jobb. Jag fastnade för latinamerikanska rytmer redan när jag var 15 år gammal. Jag dansar framför allt salsa, batchata och kizomba och jag reser också mycket till olika länder och dansar järnet, säger Nadja Zaeri Cederquist.

Tips för LIA-praktik

Nadja Zaeri Cederquist delar med sig av sina fem bästa tips till dig som ska söka en arbetsplats för din LIA:

1. Du måste gilla arbetsplatsen du väljer eftersom LIA-perioden är lång.

2. Välj en arbetsplats där det finns tid för dig så att du inte bara sitter och rullar tummarna utan har kul.

3. Våga ta för dig och fråga om någon behöver hjälp med något. 

4. Om det är något du vill lära dig – ta möten med personer som kan det du vill lära dig.

5. Lär känna nya personer och nätverka.

Praktik på Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare söker löpande engagerade praktikanter till näringspolitiska avdelningen, marknadsavdelningen och till Stockholms Handelskammare i Uppsala län. Läs mer och ansök till våra praktikplatser.

• Praktik på näringspolitiska avdelningen

Tar emot två praktikanter från universitet och högskolor varje termin.
Denna praktik vänder sig till dig som studerar ekonomi, juridik, statsvetenskap, statistik eller till ingenjör, på mastersnivå eller är i slutet av din kandidatexamen.

Läs mer och ansök här

• Praktik på marknadsavdelningen

Välkomnar en praktikant per termin från universitetet, högskolor eller likvärdiga utbildningsinstanser. Denna praktik vänder sig till dig som studerar på Nackademin, Berghs, Medieinstitutet, Hyper Island eller liknade utbildning inom kommunikation och marknadsföring.

Läs mer och ansök här

• Praktik på Stockholms Handelskammare i Uppsala län

Uppsalakontoret har möjlighet att ta emot en praktikant per termin, företrädesvis med inriktning mot samhällsplanering, statsvetenskap eller ekonomi. Denna praktik vänder sig till dig som har ett stort intresse för politik, näringsliv, ekonomi, hållbar utveckling och samhällsutveckling.

Läs mer och ansök här

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat augusti 9 2022