English en
Capital of Tech: goes AI
Vid Stockholms Handelskammares event ”Capital of Tech: goes AI” samlades spännande uppstartsföretag, etablerade företag och andra intressenter inom tech-branschen. Foto: Daniel Ivarsson

Så kan företag dra nytta av AI-utvecklingen

Bidrar artificiell intelligens (AI) till effektivitet och positiv utveckling, eller riskerar det att främst skapa problem och bidra till konflikter om det nyttjas på fel sätt? Och hur kan företag dra nytta av den otroliga potentialen inom AI för att skapa innovation som gynnar verksamheten? Det var några av de aktuella frågor som diskuterades av en större panel med ledande experter inom AI under Stockholms Handelskammares fullsatta event ”Capital of Tech: Goes AI”.

Utvecklingen av AI har gått snabbt, och har under det senaste året varit ett hett omdebatterat ämne. Som företagsledare är det viktigt att förstå artificiell intelligens (AI) och dess påverkan på företag i dagens snabbt föränderliga landskap.

– Artificiell intelligens är ett begrepp som har varit på allas läppar, och det fick ännu mer uppmärksamhet i och med lanseringen av Chat GPT i november 2022. Detta har lett till diskussioner och spänningar kring AI:s potential att potentiellt förändra våra liv och affärsmodeller på djupgående sätt, säger Peter Sandberg, Chief Growth Officer på Stockholms Handelskammare, och initiativtagare till satsningen ”Capital of Tech”.

Satsning för regionens tech-community

”Capital of Tech” är Stockholms Handelskammares serie av nedslag som följer trender och utveckling inom Stockholms världsberömda tech-scen. Syftet med satsningen är att visa värdet och möjligheterna med att fortsätta utveckla och stärka huvudstadsregionens blomstrande tech-community.  

Som en del av satsningen bjöd Stockholm Handelskammare in ledande experter till ett samtal för att diskutera AI:s potential och utmaningar.

– Genom seminariet ville vi, tillsammans med våra partners EY, Danske Bank och Osborne Clarke, utforska AI:s transformationspotential och diskutera hur det kan revolutionera verksamheter, driva innovation och förbättra beslutsfattande. Under samtalet fördjupade vi oss i den komplexitet och de reglerings- och etikutmaningar som tekniken står inför, men främst fokuserade vi på AI:s potential, säger Peter Sandberg.

Se seminariet Capital of Tech: Goes AI

Capital of Tech

How did Stockholm become a unicorn factory – and what will it take to continue growing? Through our new initiative ”Capital of Tech”, we will explore this question and more.

Publicerat november 22 2023