English en
Panel framför publik.

Se seminariet: Helt elektrifierade transporter i Stockholm till 2030 – går det?

Under det åttonde seminariet i ABC-serien där vi diskuterar hur vi på ett innovativt och framtidsinriktat sätt kan utveckla den nya Stockholmsregionen. Temat för det här frukostseminariet är möjligheterna att öka elektrifieringen av transporterna i Stockholm till år 2030. Vilka åtgärder måste till och vilka beslut måste fattas för att det här ska kunna bli verklighet? Och vilka möjligheter skapar egentligen den elektrifierade staden?

Seminariet tar bland annat utgångspunkt i rapporten Eltransporter Stockholm 2030. Bakom rapporten står Ellevio, Scania, Vattenfall, Volkswagen och WSP. Vid seminariet medverkar också Henrik Nerell från McDonalds som kommer att prata om företagets nattleveranser med elhybrid i Stockholm, men även hur McDonalds ser på hållbara transporter i stort.

Konceptet ABC har fungerat som en gemensam plattform för diskussioner kring samhällsutveckling och framtidens utmaningar. Nu utvecklar vi arbetet tillsammans med Stockholms Handelskammare och tar ett steg närmare Stockholmsregionens utmaningar. Tillsammans med politiken, näringslivet och akademin diskuterar vi vidare kring hur regionen kan utvecklas på ett innovativt och framtidsinriktat sätt så att den blir ännu mer attraktiv. Vi tar med oss FN:s hållbarhetsmål i våra samtal för att försäkra oss om att vi verkligen bidrar till ett hållbart samhälle.

Medverkande

Uppdaterat september 4 2023 Publicerat april 26 2019